Επιλογή Σελίδας

Τρόποι που θα απογειώσουν τα φαγητά σας

ΑΝΑΚΑΛΎΨΤΕ ΤΡΌΠΟΥΣ ΧΡΉΣΗΣ ΠΆΣΤΕΣ ΕΛΙΑΣ

Δείτε τρόπους που απογειώνουν τις πάστες ελιάς και μας προσφέρουν μοναδικές γεύσεις. Είτε μαζί με χειροποίητα ζυμαρικά, είτε ως σνακ είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος να εμπλουτίσετε τα φαγητά σας.  

Χειροποίητα στριφτάρια με πάστα ελιάς και λιαστές ντομάτες

Ξεκινάμε στραγγίζοντας τις λιαστές ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε, επίσης ψιλοκόβουμε κρεμμύδι, σκόρδο και ντοματάκια. Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές. Στην συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τις ελιές και τα λιαστά ντοματάκια και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.

Στην συνέχεια αποσύρουμε τη σάλτσα απο την εστία και την ανακατεύουμε με την πάστα από μαύρες ελιές και αλατοπιπερώνουμε.

Τέλος βράζουμε τα στριφτάρια (σας προτείνουμε τα εξαιρετικής ποιότητας στριφτάρια από το εργαστήρι Μαγγίρι) και τις συνοδεύουμε με την υπέροχη σάλτσα και φρεσκοτριμμένο τυρί.

Υλικά

  • 500γρ. βίδες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 6-7 λιαστά ντοματάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 300γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 4 πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
  • 4 μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. γλυκού πάστα ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι

Υλικά

  • 1/2 μαρούλι
  • 1/4 λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 5 κλωναράκια άνηθο
  • 2 κουταλιές μαγιονέζα light
  • 1/2 κουταλάκι μουστάρδα σκόνη
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι- πιπέρι
  • 1 κουταλιά πάστα ελιάς

Σαλάτα μαρούλι – λάχανο με σάλτσα γιαουρτιού και πάστα ελιάς

  1. Για την σάλτσα γιαούρτι:
    Βάζουμε στο multi το γιαούρτι, τον άνηθο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Έπειτα χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για λίγα δευτερόλεπτα.
  2. Δημιουργία σαλάτας:
    Σε μια σαλατιέρα θα βάζουμε τα πλυμένα και ψιλοκομμένα λαχανικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Στην συνέχεια προσθέτουμε, κατά βούληση όσον αφορά στην ποσότητα τη σάλτσα γιαουρτιού και μια γενναία κουταλιά πάστα ελιάς (δείτε αναλυτικά τις πάστες που σας παρέχουμε). Αυτό ήταν! Έτοιμη η σαλάτα μας!

Σάντουιτς με ψωμί ολικής, φέτα και πάστα ελιάς

Χτυπάμε το ελαιόλαδο μαζί με το μπαλσάμικο ξίδι (σας προτείνουμε το Βαλσάμικο ξίδι με θυμαρίσιο μέλι ) σε αναλογία 2 προς 1. Στην συνέχεια ανοίγουμε τις φέτες ψωμιού, απλώνουμε λίγη πάστα ελιάς στη μία μόνο πλευρά, το μαρούλι, τη ντομάτα, τις ελιές και τη φέτα. Τέλος περιχύνουμε με τη σως μπαλσάμικου και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη!

 

 

Υλικά

  • ψωμί για τοστ σικάλεως
  • πάστα ελιάς
  • φέτα σκληρή
  • φρέσκια ντομάτα σε ροδέλες
  • ελιές καλαμών ψιλοκομμένες
  • ξύδι μπαλσάμικο
  • μαρούλι
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη

Είναι σημαντικό σε κάθε συνταγή να βάζετε την δική σας πινελιά ! 

 

Το Elixir of Life σας παρέχει μια γκάμα από προϊόντα που χρησιμοποιούνται στις παραπάνω συνταγές. Ρίξτε μια ματιά!

Pin It on Pinterest