Επιλογή Σελίδας

Κεραλοιφή... ένα διαμάντι για την περιποίηση σας!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Όταν κάποτε μας μιλούσαν για την κεραλοιφή και τις «μαγικές» ιδιότητες της εμείς δεν δίναμε σημασία και κουνάγαμε το κεφάλι βαριεστημένα και καταφεύγαμε σε άλλες λύσεις όπως τις πανάκριβες κρέμες εμπορίου.

Μετά από αρκετά χρόνια, οι εποχές άλλαξαν, και εμείς μετά αναζητούμε φυσικά καλλυντικά για το πρόσωπο, τα μαλλιά και το σώμα.

Τι είναι όμως η κεραλοιφή;

Η κεραλοιφή είναι μια συνταγή καλλωπισμού και περιποίησης του δέρματος η οποία είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια.  Είναι μια κρέμα με αρκετά αυξημένη λιπαρότητα, φτιαγμένη από δύο και μόνο φυσικά συστατικά: το κερί μέλισσας και το ελαιόλαδο. Εκτός από αυτά τα δύο υλικά μπορούν να προστεθούν και άλλα ανάλογα με την χρήση που θέλουμε. Για παράδειγμα μαστίχα ή βαλσαμόλαδο για βαθύτερη ενυδάτωση.

Που χρησιμοποιείται η κεραλοιφή;

Οι ιδιότητες που παρέχει η κεραλοιφή είναι τόσο καλλωπιστικές, όσο και θεραπευτικές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενυδάτωση προσώπου σαν κρέμα ημέρας(η ενυδάτωση διαρκεί για μια ολόκληρη ημέρα). Ως κρέμα σώματος (σε πιο υγρή μορφή). Σε καψίματα, κοψίματα, συγκάματα (ειδικά στα μωρά), σκασμένα χείλη, αλλά και σε  φτέρνες που έχουν ανοίξει. Επίσης είναι ιδανική για τον έρπη. Όσοι ταλαιπωρούνται από ξηροδερμία θα έχουν εμφανή  αποτέλεσμα. Τέλος οι κεραλοιφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από μητέρες με σκασμένες θηλές και το θετικό είναι ότι δεν χρειάζεται να την αφαιρέσουν πριν το θηλασμό.

Όλες αυτές οι ιδιότητες αλλά και άλλες χαρακτηρίζουν τις κεραλοιφές ως διαμάντι για την περιποίηση και ομορφιά!

Δείτε την συλλογή της Elixir of Life από κεραλοιφές πατώντας εδώ

1

Pin It on Pinterest