Επιλογή Σελίδας

Ρίγανη και δενδρολίβανο ως φάρμακο κατά του διαβήτη

ΈΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ

Έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα συστατικά που περιέχει η ελληνική ρίγανη αλλά και το δενδρολίβανο έχουν ευεργετική δράση κατά του διαβήτη. Η δράση αυτή συγκρίνεται με αυτή που έχουν φάρμακα κατά του διαβήτη που παρέχονται στους ασθενείς.

Οι έρευνες αυτές αποκαλύπτουν ότι τα βότανα όπως η ελληνική ρίγανη και το δενδρολίβανο βοηθάνε τη ρύθμιση της γλυκόζης. Αυτό είναι ένα ευεργετικό γεγονός για τους πάσχοντες από διαβήτη καθώς γίνεται με φυσικό τρόπο και όχι με διάφορα φάρμακα.

Η έρευνα αυτή δημοσιεύθηκε στην Journal of Agricultural and Food Chemistry της Αμερικανικής Εταιρίας Χημείας και αναφέρει ότι διαπιστώθηκε πως ο τρόπος καλλιέργειας των βοτάνων αλλάζει την θεραπευτική τους δύναμη.

Στις έρευνες χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα διαφορετικά είδη βοτάνων. Πρόκειται για βότανα που έχουν καλλιεργηθεί σε θερμοκήπιο και αποξηραμένα βότανα που πωλούνται στα μαγαζιά (σούπερ μάρκετ και μικρομάγαζα). Αυτό έγινε επειδή ήθελαν να διαπιστώσουν ποια ήταν πιο δραστικά όσον αφορά την παρεμπόδιση της δράσης ενός ενζύμου που σχετίζεται με τον διαβήτη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το αποτέλεσμα της έρευνάς που δείχνει ότι παρότι τα βότανα που καλλιεργούνταν σε θερμοκήπιο ήταν πιο πλούσια σε πολυφαινόλες και φλαβονοειδή,  τα σκευάσματα του εμπορίου με ελληνική – και μεξικανική – ρίγανη και δενδρολίβανο ήταν πολύ πιο δραστικά όσον αφορά την δράση τους ενάντια στον διαβήτη.

Οπότε υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος για να χρησιμοποιούμε άφθονη ελληνική ρίγανη, αλλά και δενδρολίβανο στα φαγητά μας!

1

Pin It on Pinterest