Επιλογή Σελίδας

Ελαιόλαδο, το βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής

ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Η Ελιά και κυρίως το Ελαιόλαδο, το βασικό συστατικό που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τους λαούς της μεσογείου, και αποτελούν τα βασικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής. Γνωρίστε τις ευεργετικές και πλούσιες θρεπτικές ιδιότητες του «χρυσού» αυτού καρπού και εντάξτε τον δυναμικά στη διατροφή σας.

Πως παράγεται όμως το ελαιόλαδο, το βασικό συστατικό μιας ισορροπημένης διατροφής;

Το δέντρο της ελιάς είναι ιδανικό στις κλιματολογικές συνθήκες της Μεσογείου, και ευδοκιμεί ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες ανομβρίας, πολύ υψηλών ανέμων και αυξημένης θερμοκρασίας. Το δέντρο της ελιάς είναι μάλλον το μόνο δέντρο που έχει συνδεθεί τόσο έντονα με την ελληνική λαϊκή παράδοση καθώς η διαδικασία της συγκομιδής των καρπών του αλλά και την παραγωγή του Ελαιόλαδου, μετατρέπεται κάθε χρονιά σε μια μεγάλη γιορτή της φύσης. Το ελαιόδεντρο, δίνει καρπούς μετά από 5 χρόνια, ανθοφορεί στο τέλος της άνοιξης (Απρίλιο με Μάϊο) και η συγκομιδή των καρπών του ξεκινά τον χειμώνα (Νοέμβριο) και σταματάει τον Φεβρουάριο στις νοτιότερες περιοχές.

Ελαιόλαδο

Είναι ο χυμός που δημιουργείται μετά την επεξεργασία του καρπού της ελιάς (Olea europa). Δεν περιλαμβάνονται τα λάδια, τα οποία εξάγονται με διαλύτη, ούτε τα εστεροποιημένα και τα μείγματα άλλων λαδιών.

Παρθένο Ελαιόλαδο

Ονομάζεται το Ελαιόλαδο, που παράγεται από αγνό καρπό της ελιάς που έχει συλλεγεί με μηχανικά ή φυσικά μέσα και κατά την συλλογή του εφαρμόζονται συνθήκες, οι οποίες δεν προκαλούν αλλοιώσεις στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του καρπού. Το παρθένο Ελαιόλαδο δεν έχει υποβληθεί σε καμιά επεξεργασία, εκτός από πιθανή μετάγγιση, φυγοκέντριση και διήθηση. Το παρθένο Ελαιόλαδο είναι εξαιρετικό για κατανάλωση και περιέχει ιδιαίτερα υψηλές θρεπτικές ουσίες.

Ποια είναι τα οφέλη του ελαιόλαδου στην υγεία;

Το Ελαιόλαδο είναι απαραίτητο συστατικό της καθημερινής μας διατροφής, και δεν θα πρέπει να λείπει από το τραπέζι. Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, το Eλαιόλαδο αποτελεί «ασπίδα» για την υγεία και βοηθά:

  • Στη μείωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL) στο αίμα
  • Στη διατήρηση της περιεκτικότητας του αίματος σε «καλή» χοληστερίνη (HDL)
  • Στην πρόληψη παθήσεων που έχουν να κάνουν με την σωστή λειτουργία της καρδιάς και στην προστασία από την στεφανιαία νόσο λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών του.
  • Στην θεραπεία του στομαχικού έλκους καθώς και της μείωσης των γαστρικών υγρών.
  • Στην βελτίωση της απορρόφησης του ασβεστίου από τον οργανισμό
  • Στην πρόληψη του καρκίνου
  • Στην αναζωογόνηση και φροντίδα του δέρματος
  • Στην βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού των διαβητικών και με άμεση εξισορρόπηση των τιμών του σακχάρου

Όλες αυτές οι θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου αποτελούν και τον βασικό λόγο που οι μεσογειακή διατροφή θεωρείται από πολλούς ως η διατροφή που συμβάλει στα μέγιστα στην υγεία.

 

Το Elixir of Life σας παρέχει μια γκάμα από εξαιρετικά παρθένο Ελαιόλαδο που φτάνει από τον παραγωγό αμέσως στο πιάτο σας.

0

Pin It on Pinterest