Στην εποχή που ζούμε όλο και περισσότερο βλέπουμε ο κόσμος να στρέφεται σε έναν πιο οικολογικό και πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μια συνεχής αναζήτηση για καλλυντικά και προϊόντα για την περιποίηση και ομορφιά που παράγονται από αγνά υλικά. Με τον καιρό έχουν φτάσει σε σημείο να ανταγωνίζονται σε μεγάλο βαθμό τα κλασικά προϊόντα περιποίησης.

(Commenting: OFF)

Οι ευεργετικές ιδιότητες που έχει το μέλι ήταν γνωστές και από τα αρχαία χρόνια. Τον τελευταίο καιρό όμως οι επιστήμονες φέρνουν στην επιφάνεια επιπλέον χαρακτηριστικά του μελιού τα οποία είναι θαυματουργά για τον οργανισμό μας. Οι πλούσιες θρεπτικές αλλά και θεραπευτικές του ιδιότητες το κάνουν ιδανικό για χρήση τόσο ως τρόφιμο όσο και ως φάρμακο. 

(Commenting: OFF)

Οι ιδιότητες τους έχουν αποδειχθεί με τη χρήση τους δια μέσου των χρόνων. Τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις άγχους, νευρικής έντασης και ως πρώτες βοήθειες. Είναι εκχυλίσματα από τα φύλλα, τα άνθη, τους καρπούς, το ξύλο, τη φλούδα και τις ρίζες φυτών και δέντρων. Κάθε αιθέριο έλαιο, έχει τις δικές του θεραπευτικές ιδιότητες, οι οποίες έχουν αποδειχθεί μετά από χρόνια χρήσης τους.

(Commenting: OFF)

Η Ελιά και κυρίως το Ελαιόλαδο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τους λαούς της μεσογείου, και αποτελούν τα βασικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής. Γνωρίστε τις ευεργετικές και πλούσιες θρεπτικές ιδιότητες του «χρυσού» αυτού καρπού και εντάξτε τον δυναμικά στη διατροφή σας.

(Commenting: OFF)

Έρευνες σε εργαστήρια αποκαλύπτουν ότι τα συστατικά που περιέχει η ελληνική ρίγανη αλλά και το δενδρολίβανο έχουν δράση που συγκρίνεται με αυτή που έχουν φάρμακα κατά του διαβήτη που παρέχονται στους ασθενείς. Οι έρευνες αυτές αποκαλύπτουν ότι τα βότανα αυτά έχουν την δυνατότητα να παρέχουν με ένα φυσικό τρόπο τη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος για τους πάσχοντες από διαβήτη.

(Commenting: OFF)

Τα superfoods (υπερτροφές στα Ελληνικά) είναι τροφές που περιέχουν συμπυκνωμένες θρεπτικές ουσίες, δηλαδή περιλαμβάνουν σε μικρές ποσότητες πολλά ευεργετικά συστατικά, τα οποία ένας ανθρώπινος οργανισμός απορροφά εύκολα, και για αυτό τον λόγο μπορούν συμβάλλουν στην υγεία και την ευεξία του ατόμου.

(Commenting: OFF)

Όταν κάποτε μας μιλούσαν για την κεραλοιφή και τις «μαγικές» ιδιότητες της εμείς δεν δίναμε σημασία και κουνάγαμε το κεφάλι βαριεστημένα και καταφεύγαμε σε άλλες λύσεις όπως τις πανάκριβες κρέμες εμπορίου.
(Commenting: OFF)
0

Your Cart